Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن زارع روز دوشنبه در جریان بازدید رسانه‌های گروهی از چند پروژه مهم تکمیلی و در دست انجام شرکت برق خراسان رضوی افزود: در ابتدای کار با توجه به اینکه زمین در بافت شهری به ویژه شهر مشهد بسیار گران قیمت است با استفاده از تکنولوژی نوین زمین مورد نیاز برای احداث پست‌های برق را چند ۱۰ برابر کاهش داده ایم ، برای مثال در روش‌های گذشته برای احداث یک پست  ۱۳۲ کیلو ولت به حدود یک هکتار زمین نیاز بود که تامین این میزان زمین در مرکز و حتی حاشیه شهر مشهد برای تامین برق واحد های صنعتی و تولیدی و مصرف ساکنان شهر با توجه به گرانی ملک نه تنها مقدرو نیست بلکه این میزان زمین یک دست در هیج جای شهر وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: متخصصان ما توانسته اند با استفاده از تکنولوژی های به روز دنیا میزان زمین مورد نیاز برای احداث یک پست ۱۳۲ کیلو ولت را با استفاده از سیستم‌های پیشرفته (جی.آی.اس) به حدود ۷۰۰ مترمربع کاهش دهند که این اقدام میلیاردها تومان صرفه جویی برای شرکت توزیع برق خراسان به دنبال داشته است.

مجری طرح پست‌های انتقال نیرو شرکت توزیع برق خراسان گفت: در تلاشی دیگر از سالهای گذشته جایگزینی کابل‌های مخصوص ساخت داخل با تکنولوژی منحصر به فرد ایمنی، به جای دکل‌های برق را در دستور کار قرار داده‌ایم که با تلاشهای صورت گرفته در این راستا نیز از بسیاری از شهرهای بزرگ کشور نظیر تهران و اصفهان جلوتر هستیم.

وی افزود: طرح بزرگ جایگزینی کابل‌های فشار قوی تونلی به جای دکل‌های برق که علاوه بر ایجاد مشکلات فراوان از نظر تعیین حریم و ایمنی اندک و تخریب زیبایی سیمای شهری توجیه پذیر نیستند، از دیگر اقدامات بزرگ و زیربنایی شرکت برق منطقه ای خراسان در مشهد برای پاسخگویی به نیازهای صد سال آینده این کلانشهر است که در این راستا تاکنون اقدامات بسیار انجام شده و با توجه به اتخاذ روشهای نوین در زمینه اجرای این طرحها از نظر زمان و هزینه اجرا نسبت به دیگر کلان شهرهای بزرگ ایران بیش از ۵۰ درصد صرفه جویی داریم.

زارع ادامه داد: برق منطقه‌ای خراسان تا سال ۱۴۰۴ ساخت ۱۰۶ کیلومتر تونل انرژی، کانال  و دفن کابلهای فشار قوی برق را در دست اجرا دارد که تاکنون از این میزان  ۲۶ کیلومتر تونل زیر زمینی در مشهد  به بهره برداری رسیده است در حالی که احداث خطوط هوایی انتقال نیرو با استفاده از دکل هر کیلومتر ۲ میلیارد تومان هزینه در بر دارد، ساخت تونل زیرزمینی ۲۰ برابر یعنی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد، علاوه بر هزینه ساخت تونل ، در هر متر تونل نیز ۶ متر کابل ویژه فشار قوی با ارزش فعلی هر متر ۲ میلیون تومان نصب شده است اما در دراز مدت با توجه به عمر مفید یکصد ساله و قابلیت استفاده از آن برای خطوط تلفن ، آب آشامیدنی و امثال آن بسیار آینده نگرانه و مفید است.

وی گفت: البته مشارکت دستگاههای دیگر نظیر ادارات آب و مخابرات با پرداخت هزینه مشارکت دراین تونل‌ها در قانون پیش‌بینی شده اما تاکنون به رغم دعوت شرکت برق منطقه‌ای هیچ نهاد دیگری در ساخت این تونل ها برای استفاده مشترک، مشارکت نکرده است.

مجری طرح پست‌های انتقال نیرو شرکت توزیع برق خراسان افزود: از این تونل ها برای پدافند غیر عامل نیز می توان استفاده کرد.

تولید برق در خراسان رضوی توسط شرکت برق منطقه‌ای خراسان انجام می‌گیرد که این شرکت علاوه بر این استان، استانهای خراسان شمالی و خراسان جنوبی را نیز زیرپوشش دارد.

ظرفیت نیروگاهی نصب شده در سه استان خراسان حدود ۱۰ درصد از کل ظرفیت نیروگاهی کشور است، شرکت برق منطقه‌ای خراسان برای انتقال انرژی الکتریکی تاکنون سه هزار و ۱۰ کیلومتر خط انتقال و ۹ هزار و ۱۹۹ کیلومتر خط فوق توزیع و در مجموع افزون بر ۱۲ هزار کیلومتر خط انتقال ساخته است.

کلانشهر مشهد یک میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک برق دارد و شرکت توزیع برق مشهد دارای ۱۴ هزار کیلومتر شبکه و ۱۰ هزار دستگاه ترانسفورماتور برای تأمین برق مشترکان خود است.

 این شرکت با ۶ هزار کیلومتر شبکه و ۲۵۳ هزار لامپ روشنایی معابر با بار مصرفی ۱۳۰۰ مگاوات در مساحت ۱۰ هزار کیلومتری کلانشهر ۳.۵ میلیون نفری مشهد خدمت می‌کند.

برچسب‌ها مشهد خراسان جنوبی خراسان شمالی شركت‌ توزيع نيروی برق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد خراسان جنوبی خراسان شمالی شركت توزيع نيروی برق مشهد خراسان جنوبی خراسان شمالی شركت توزيع نيروی برق اخبار کنکور برق منطقه ای خراسان شرکت برق منطقه ای شرکت توزیع برق هزار کیلومتر برق خراسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۳۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌های مختلف و رشد جمعیت، موجب افزایش تقاضای انرژی الکتریکی شده که این موضوع وابستگی شدید به این حامل انرژی در حوزه‌های مختلف اقتصاد، تولید، آموزش، بهداشت، امنیت و صنعت را ایجاد کرده است.

 از طرفی انرژی الکتریکی به دلیل سهولت دسترسی توسط مصرف کنندگان و امکان تبدیل به صُور دیگر و نیز اقتصادی بودن مصرف آن نزد مشترکان به‌عنوان اولین گزینه بین حامل‌های انرژی محسوب می‌شود.

برای تولید برق روش‌های مختلفی وجود دارد که با توجه به اقلیم می توان از منابع مختلفی استفاده کرد. فسیل یکی از منابع استفاده برای تولید برق است، اما چند سالی است که خراسان شمالی برای تولید برق به سوی روش های دیگر همچون انرژی‌های تجدیدپذیر(انرژی خورشیدی و بادی) گام برداشته است.

اما در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» با توجه به افزایش مصرف برق در استان، تلاش‌ها برای افزایش تولید برق به خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر در این استان بیشتر شده است.

تولید برق یکی از اهداف مهم شرکت برق

حسن چاهی مدیر عامل شرکت برق خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به افزایش سالانه مشترکان برق، تولید برق برای تامین انرژی مورد نیاز یکی از اهداف مهم این شرکت است، اظهار کرد: در حال حاضر نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان با ظرفیت اسمی ۱۴۳۴ مگاوات در حال تولید برق است.

وی گفت: علاوه بر آن در ۲۸۹ سامانه، نیروگاه‌های خورشیدی استان ۲.۹ مگاوات برق تولید می‌کنند که این نیروگاه‌ها به شبکه نیز متصل شده‌اند.

چاهی افزود: همچنین ۶ نیروگاه پراکنده(سوخت مصرفی با گاز) نیز در استان وجود دارند که این نیروگاه‌ها نیز در حال تولید ۱۵.۱ مگاوات برق هستند.

وی در ارتباط با نیروگاه‌های در حال احداث نیز بیان کرد: برای ساخت یک نیروگاه خورشیدی ۶ مگاواتی در منطقه قاسم خان اسفراین مجوز صادر، زمین تحویل داده شده و پروژه در مرحله مطالعات فنی است.

این مقام مسئول تصریح کرد: همچنین برای ساخت نیروگاه ۲۵ مگاواتی گرمه نیز پیمانکار مشخص شده است و پیگیر تامین منابع مالی آن هستیم.

وی تاکید کرد: ساختار شبکه برق در کشور، ساختار شبکه سراسری و پیوسته است که وقتی در رینگ قرار می گیرد از ضریب اطمینان بسیار بالایی برخوردار می‌گیرد و در صورت بروز حادثه ای به عنوان مثال بروز خاموشی جلوگیری می‌شود.

مدیر عامل شرکت برق خراسان شمالی ادامه داد: این استان دارای ۴۱۳ هزار مشترک است که ۳۹ درصد از این تعداد مشترکان خانگی، ۹ درصد مصارف عمومی، ۲۴ درصد مشترکان کشاورزی، ۹ درصد مشترکان تجاری و ۱۹ درصد نیز مشترکان تجاری است.

وی اختصاص زمین در شهرک تخصصی خورشیدی در خراسان شمالی

حسین پور مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا از اختصاص زمین در شهرک تخصصی خورشیدی در این استان خبر داد.

وی اظهار کرد: به دنبال ایجاد شهرک‌های خورشیدی برای راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی استان هستیم.

حسین پور گفت: در همین راستا برای راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی و ایجاد شهرک‌های خورشیدی تعدادی زمین به متقاضیان نیز واگذار شده است.

وی در ادامه با اشاره به راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس در استان بیان کرد: تا پایان سال گذشته ۲۸۸ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس راه اندازی و متصل به شبکه شده است و این نیروگاه‌ها پنج میلیون و ۶۲۱ هزار کیلووات ساعت برق در سال تولید می‌کند.

این مقام مسئول افزود: علاوه بر آن ۲۷۰۰ نیروگاه کوچک مقیاس توسط سازمان‌های حمایتی معرفی شده است که برای ساخت ۱۳۵۰ نیروگاه خورشیدی قرارداد خرید تضمینی انجام شده و ۱۱۵۰ مورد برای اعطای تسهیلات به بانک‌ها معرفی شده و قرار بر این شد تا پایان سال گذشته ۸۰۰ مورد اجرایی شود.

وی تصریح کرد: سه شرکت پیمانکار به تایید وزارت نیرو رسیدند و قرار شد تا پایان سال گذشته ساخت این نیروگاه‌ها را اجرایی کنند اما به علت عدم همکاری بانک ها با کمیته امداد که پیگیری اختصاص تسهیلات را برای مددجویان داشته، این امر تحقق نیافت و مبالغ مورد نظر پرداخت نشد.

مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با توجه به افزایش هزینه‌هایی که امسال به وجود آمده بر روی قیمت و هزینه‌ها برای اجرای این پروژه‌ها با پیمانکار با چالش مواجه شده ایم.

وی گفت: تاکنون فقط برای حدود ۱۰۵نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس حمایتی مبالغ واریز شده است.

فعالیت دستگاه‌های رمزارز در خراسان شمالی کمتر از سایر استان‌ها

حسن چاهی مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شناسایی ماینرهای غیرمجاز، هوشمند سازی شبکه برق و شناسایی مشترکان پرمصرف از دیگر اقداماتی بوده که برای مدیریت مصرف برق در استان در حال انجام است، گفت: ماینرهای غیرمجاز، سال گذشته برق ۸۲۸ خانوار استان را مصرف کردند.

وی با تاکید بر اینکه تعداد دستگاه‌های رمز ارز غیرمجاز در این استان نسبت به سایر استان‌ها کمتر است، از کشف و ضبط بیش از ۱۲۰ دستگاه ماینر غیرمجاز رمزارز در سال گذشته در استان خبر داد.

چاهی با بیان اینکه یکی از معضلات شبکه برق کشور و استان، استفاده غیرمجاز از ماینرهای استخراج رمزارز است، اظهار کرد: با وجود اطلاع‌رسانی‌های گسترده این شرکت درباره آسیب‌های این دستگاه‌ها برای مشترکان، برخی سودجویان با استفاده غیرمجاز از این دستگاه‌ها بیش از ۵۸ میلیارد ریال به شبکه برق استان آسیب زدند.

چاهی با اشاره به اینکه ارزش دستگاه‌های کشف‌شده ۵۰ میلیارد ریال است، ادامه داد: سال گذشته بیش از ۱۲۰ دستگاه از ۱۴ مرکز غیرمجاز، ماینر استخراج رمزارز کشف شد که این دستگاه‌ها با توان برق مصرفی ۲۴۰ کیلووات ساعت، معادل برق بیش از ۸۲۸  خانوار را استفاده می‌کردند.

کشف ۵۶ دستگاه رمز ارز طی امسال

زاهدی نیا قائم مقام شرکت برق خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، تصریح کرد: در سال جاری نیز ۵۶ دستگاه رمز ارز در استان کشف و ضبط شده که میزان برق مصرفی آنها ۱۶۰ کیلووات بوده است.

پتانسیل بالای خراسان شمالی در تولید انرژی خورشیدی

حسین پور رئیس بخش تحقیقات و انرژی های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: خراسان شمالی یکی از استان‌هایی است که پتانسیل بالایی در تولید انرژی خورشیدی دارد.

وی اظهار کرد: زیرساخت‌های شبکه توزیع در این استان مناسب بوده و این استان دارای خطوط انتقال تازه ای است.

حسین پور افزود: خراسان شمالی دارای تابش نور خورشید مناسب است و به طور میانگین هشت ساعت تابش نور خورشید به صورت مناسب وجود دارد.

حسین پور با اشاره به اینکه در این استان گرد و خاک چندانی وجود ندارد، ادامه داد: در واقع گرد و خاک زیاد موجب می‌شود ۲۵ تا ۳۰ درصد، کاهش راندمان در تولید انرژی خورشیدی وجود داشته باشد.

وی وجود هوای متعادل را یکی دیگر از مزیت‌های انرژی خورشیدی استان بیان کرد و گفت: هوای داغ و بالای ۳۰ درجه سانتی گراد باعث کاهش تولید برق و مستهلک شدن قطعات می‌شود.

این مقام مسئول افزود: در این استان بارش مناسبی وجود دارد که این بارش، پنل ها را شست و شو می‌دهد.

به گفته وی، وجود زمین‌های مناسب برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی کوچک و یا بزرگ مقیاس از دیگر مزیت‌های این استان در این زمینه محسوب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پروژه‌های تامین آب مشهد وارد مدار می‌شوند
  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • ضرورت تامین امنیت سایبری شبکه های توزیع برق با فناوری نوین
  • تعویض۵۰۰ هزار کولر آبی پرمصرف در خراسان رضوی
  • رایزنی گروسی و امیر عبداللهیان در تهران
  • جزئیات دیدار و گفتگوی گروسی با امیرعبداللهیان
  • فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی
  • اجرای بیش از ۴ کیلومتر حفاری تونل خط چهار مترو مشهد
  • انجام ۴ کیلومتر حفاری تونل خط ۴ متروی مشهد
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد «سالم» است